E-sport og sundhed

E-sport kræver ikke bare at man er god ved tasterne eller at man sidder manger timer foran skærmen. For at kunne holde koncentrationen gennem hele dagen når man sidder og gamer kræves det god fysisk sundhed, samt massere af søvn. Her er det også vigtigt at lav ophold i de ellers mange timer foran computeren. Derfor går HOBRO VIKINGS meget op i de unge gameres fysiske, mentale og sociale sundhed.


Vi vil først og fremmest undervise i det aktuelle spil, i kompination med at holde pauser, samt lave noget aktivt som en adskildelse fra computeren


Vi som E-sportsklub vil forsøge at skabe rammer for både leg og læring, i samarbejde med computerspil. Vi har dygtige undervisere, som vil udvikle de unge både inden for spil, men også inden for online etik og  moral. Hos Hobro Vikings går vi op i den gode tone under spillet. Vi vil derfor lære de unge at begå sig på nettet, men henblik på at opretholde den gode tone og stemning i spillet.

Hvor god skal man være?

I Hobro Vikings prøver vi at undgå at opdele vores medlemmer i niveau, med undtagelse af vores top konkurence hold. Vi forsøger derfor at opdele spillerne ud fra ambitionsniveau og seriøsitet. I klubben har vi to forskellige typer af gamere, vi har dem som kommer for at hygge game, også har vi dem som kommer for aktivt at lære noget. Der skal uden tvivl være plads til begge typer. Dog kan der ske uoverensstemmelser hvis man sætter dem til at spille sammen, da de ikke har samme forventvinger til spillet.


Med andre ord så kigger vi ikke efter et bestemt niveau, med mindre man vil konkurere på højt plan. Tag derfor en snak med din gamer, og find ud af om han bare vil hygge, og derfor ikke have så meget undervisning. Eller om han kommer til træning for aktivt at forbedre sig og konkurere mod andre. Hvis du er i tvivl om hvilket hold din gamer skal på, så kan du altid komme til en prøve gang, eller du kan tage en snak med vores intruktør for det pågældene hold. 

Skal jeg investere i dyrt gamer udstyr til mit barn?

Det er på ingen måde at krav at man skal have sit eget gamer udsyr, eller endda sin egen computer. Vi har fint udstyr til gamere som lige er startet og derfor ikke kræver det ville udstyr. Vi anbefaler dog at hvis man vil konkurere på er af vores turneringshold tager sit eget udstyr med, eller på længere sigt får anskaffet sig noget til sig selv. Dette er fordi man derfor ikke skal til at spille med en ny mus eller keyboard hver gang man skal spille en kamp, da dette kan forhindre dig i at spille dit bedste.


Det vil derfor aldrig være påkrævet at man tager sit eget udstyr med til holdene. Man er dog til en hver tid, altid velkommen til at tage sit eget udstyr med (altså mus, mussemåtte, headset, keyboard, computer og skærm).